Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Het was midden jaren ’80 dat ik de middelbare school voor gezien hield en mij in de wereld van de DIY punkmuziek heb begeven. Platendistributie en winkel, touren en concerten georganiseerd, als bassist van een band door europa gereisd en een aantal jaar in het buitenland verbleven. En verder nog verschillende dingen gedaan zoals kroegen poetsen, t’shirts zeefdrukken maar ook voor festivals en creatieve organisaties gewerkt. Van alles gezien en geleerd, grenzen verdwenen en grenzen werden verlegd en ik ben tegen vele oordelen en vooroordelen aangelopen (zowel van mijzelf als van anderen). Als vanzelfsprekendheid had ik altijd mijn camera bij mij en ik heb met name veel concerten gefotografeerd.
Na alle omzwervingen besloot ik in 2011 de fotografie voorrang op alles te geven. Ik reed naar Rotterdam (de stad waar ik 25 jaar eerder mijn school had verlaten) en deed toelating bij de fotoacademie. In december 2015 ben ik afgestudeerd.
2011 / 2015 fotoacademie

21 nov – 15 mei 2016 Beurs van Berlage, Amsterdam BEURS VAN BERLAGE IN 40 BEELDEN

18 -21 dec. 2015 Beurs van Berlage, Amsterdam – eindexamenexpositie met GEAR15

mei – juni 2016 – Cinemec, Utrecht – eindexamenexpositie met GEAR15

23 juli – 7 aug 2016 – st. Olofskapel, Amsterdam – Cafe ‘t Mandjefun and respect since 1927

nov 2016 – in de selectie van New Dutch Talent 2017

18 januari – 15 februari 2017 – Cacaofabriek, Helmond – Over Leven; duo-expositie met Mike Harris

9 februari – 12 februari 2017 – RotterdamPhoto, Rotterdam katendrecht – Social Animals; groepsexpositie 5 fotografen

8 februari – 11 februari 2018 – RotterdamPhoto, met  het  Social Animals collectief; TRUTH – FAKE

De moeilijkste les die ik heb geleerd tijdens het doorlopen van de fotoacademie, is het loslaten van het idee wat ik denk dat anderen zouden willen zien.  Ik werk vanuit het motto – what I see is what you get – want wij zien allemaal dezelfde wereld, maar toch zien wij allemaal iets anders.
Onze wereld is vol onnatuurlijke materialen en kleuren, chaos en structuur en die belicht ik graag met mijn nietsontziende flits. Objectief? Nee, dat kun je het niet noemen, elke foto is mijn keuze voor kader en momentum, maar mijn beeld is altijd een niet geënceneerde scene, genomen zoals het zich afspeelt.
Beeld als een stripplaatje. Helder, plat en kleurrijk. Ik noem het ook wel fotografie van de klare lijn. (met dank aan stripheld Joost Swarte).
Niets mooier maken dan het is en niemand op voetstukken plaatsen. In mijn wereld is niemand perfect maar zijn wij wel allemaal gelijk.
Ik sta altijd open voor werk in opdracht. Spreek ik, mijn stijl en mijn aanpak je aan? Stuur me een emailtje en ik neem snel contact met je op.

Sas Schilten (1969 Nederland)
– What I see is what you get –

Pin It on Pinterest