What I see Is What You Get

★ sas schilten fotografie ★

What I see Is
What You Get

★ sas schilten fotografie ★

The last days before lockdown – voor KRASJ Ninove

okt 17, 2020

Na 2x te zijn afgelast, nu dan toch!

Expositie KRASJ5 biennale
3 – 18 april 2021 Ninove (B)

Carnaval achter de schermen in Ninove

In opdracht voor de KRASJ5 biennale in Ninove

Tussen december 2019 en maart 2020 heb ik de voorbereidingen voor het 60e jubileum van carnaval in Ninove bezocht. Niemand wist toen dat een paar dagen nadien de lockdown ivm COVID-19 zou ingaan en dit dus het laaste grote evenement zou zijn. Wanneer carnaval weer als vanouds kan worden gevierd is tot op heden nog niet duidelijk. De corona crisis duurt nog voort voor onbepaalde tijd…

‘What I see Is What You Get’ is de lijfspreuk van deze geëngageerde en sociale fotograaf. Haar beelden geven de indruk te zijn geënsceneerd, maar haar aanpak is trouw aan de documentaire fotografie. Door haar gebruik van kadrering en flits lijken haar foto’s uit een vreemde werkelijkheid te komen, een effect dat nog wordt versterkt door haar scherpe antenne voor bizarre (achtergrond)details.

Voor KRASJ dook Sas kopje onder in het Ninoofse carnavalswereldje. Meermaals maakte ze de overtocht naar de werkhallen van ‘Nie Geweun’, ‘Toeters me Pretensje’, ’de Zigzag Bleukes’ en ‘Vrieeet op ’t gemak’. Ze heeft zowel de voorbereidingen als de optocht vastgelegd. Tijdens het feest, het 60e carnaval van Ninove, wist nog niemand dat het land weldra op slot zou gaan vanwege corona. Door de lockdown krijgen deze foto’s nu een extra erfgoedwaardige lading.

(tekst Griet Menschaert – curator KRASJ 5)

Van 7 november tot 6 december 2020
Open op zaterdag en zondag, 13 uur – 17 uur. Dit werk hangt bij het begin van het kunstparcour, bij de Liberale Kring (ingang achterzijde aan de Vestbarm).

 

Bekijk hier de hele serie van de expositie

0
    0
    Your Cart
    je mandje is leegterug naar shop
      Calculate Shipping