What I see Is What You Get

★ sas schilten fotografie ★

What I see Is
What You Get

★ sas schilten fotografie ★

Tour d’amour met Victoria False in het bibliotheektheater Rotterdam

sep 21, 2023

Lhbti+ ouderen, ook wel roze ouderen genoemd, lopen tegen specifieke problemen aan naarmate zij ouder worden. ‘Wie zorgt er voor me als ik meer hulpbehoevend word? Kan ik open zijn over mijn (overleden) partner tegenover leeftijdsgenoten? Zeg ik van tevoren tegen de thuiszorg dat ik transgender ben?’ Onder onze vergrijzende bevolking spelen deze vragen steeds meer.

Om het gesprek met en over roze ouderen te voeren, organiseert auteur en fotograaf Eveline van de Putte al sinds 2014 de Tour d’Amour in Nederland en België. Samen met Magda Römgens en Victoria False gaat zij door het land en bezoekt ze verpleegtehuizen en andere zorginstellingen, buurtcentra, en opleidingsinstituten om de verhalen van roze ouderen meer bekendheid te geven. Binnenkort is de 250ste editie. Wij blikken samen met Eveline terug op de afgelopen jaren. (tekst Movisie)

Met veel liefde en plezier ben ik met Victoria, Magda en Eveline naar Rotterdam gegaan om deze foto’s te maken. Het is echt geweldig wat ze doen en wat ze voor mensen betekenen met dit project. Het roert mij telkens weer als ik hun verhalen hoor.

Meer informatie over Tour d’Amour vind je via deze link

 

0
    0
    Your Cart
    je mandje is leegterug naar shop
      Calculate Shipping