What I see Is What You Get

★ sas schilten fotografie ★

What I see Is
What You Get

★ sas schilten fotografie ★

fotografie ★ Sas Schilten

Luchtmachtdagen Volkel 2019
WAR-FAIR

Luchtmachtdagen in Volkel, eigenlijk een soort ‘oorlogsfestival’, dat voor een groot deel in het kader staat van personeelswerving. Headliner van deze editie; de nieuwe Lockheed Martin F-35 Lightning II ofwel JointStrikeFighter, de opvolger van de F-16 straaljager. Dit moorddadige speeltje van zo’n € 80.000.000,- is ontworpen met de inzet van nucleaire wapens in gedachten, en had zijn debuut op het Syrische strijdtoneel.
Deze F-35 kan B61-kernwapens dragen. Hoewel het door het ministerie van Defensie nooit is bevestigd of ontkend, vermoedt men dat dit soort kernwapens zijn opgeslagen in elektronisch bewaakte kluizen in de vloeren van een aantal vliegtuigbunkers, verspreid over de vliegbasis Volkel, waarin tevens F-16’s zijn gestald. Oud-premiers Ruud Lubbers en Dries van Agt hebben in 2013 bevestigd dat er inderdaad kernwapens op vliegveld Volkel liggen opgeslagen. Het zou gaan om 22 atoombommen van het type B61. Mooie lokatie dus voor dit oorlogsfeestje.
Het publiek kon live meekijken op de landingsbaan naar ontploffende bommen en laagvliegende f-16’s. Op het veld stonden grote beeldschermen waar je zelfs mee in de f16 kon kijken hoe de straaljager teams de aanvallen uitvoeren.
defensie heeft het allemaal op youtube gezet, zoek maar op: Luchtmachtdagen Volkel 2019 (zaterdag), ergens rond 5 uur en 20 minuten val je midden in de aanvallen.

Link naar De Rekenkamer:
De prijs van dit enge speeltje lag in 2018 op 83,1 miljoen euro maar varieert nog

en nog zomaar iets tussen neus en lippen door:
er zijn er een stuk of 37 besteld, maar… er is ruimte gemaakt om daar eventueel van af te wijken.

Uit enorme speakerwanden werd gesproken over de “targets die worden geserviced” en hoe geruisloos ze de bommen wel niet kunnen gooien; “Ze horen het vliegtuig pas na dat de bom is gevallen…”. Als je maar hard genoeg vliegt is er geen geluid voor je tot dat die bom valt. Vraag van de 2e stem: enne …. hoe belangrijk is het verrassingseffect in zo’n aanval? ojazeker, het verrassingseffect is enorm van belang!
En verder over bommen die van grote hoogte worden gegooid, schijnaanvallen ook wel -show off force genoemd- waarbij de moderator dan zegt: “En ik kan u verzekeren, als de vijand dit op de grond ziet dan is die niet blij” en stem 2 valt bij: “het is echt zo’n teken van: begin u maar behoorlijk ongerust te maken want uw nummer staat erop, het is uit!”. Het gaat een tijd lang verder met aanvallen en commentaren uit de speakers: “En van links komen weer 4 f16’s die een lage verrassingsaanval uitvoeren, verwarring veroorzaken en onvoorspelbaar zijn. Ze gaan hoger en lager vliegen en dan… mikken,… die bom eraf gooien…. en weer wegtrekken.

en zo ging het maar door, terwijl om mij heen de bezoekers op campingstoeltjes zaten, aan ijsjes likten, zwaaien naar de vliegtuigen en patat aten.

all hail to the warmachine!

0
    0
    Your Cart
    je mandje is leegterug naar shop
      Calculate Shipping