What I see Is What You Get

★ sas schilten fotografie ★

What I see Is
What You Get

★ sas schilten fotografie ★

Future of Work Expo en de Fair Jobs Agency

okt 29, 2022

Op 8 oktober was ik bij de opening van de expositie “Future of Work” in de Willem Twee Kunstruimte in ‘s-Hertogenbosch.

Future of Work is een tentoonstelling over macht en onmacht in economie en werk. Vier kunstwerken en een publieksprogramma onderzoeken hoe macht, onmacht en exclusie het economisch domein beïnvloeden.

Stichting Future of Work is een hybride platform voor artistiek onderzoek en co-creatie onder het artistieke leiderschap van Olga Mink en Godelieve Spaas. Het brengt nieuwe samenwerkingsvormen en duurzame strategieën rondom werk en economie tot stand en stelt visies en verhalen voor om dialoog te stimuleren over de economie van morgen.
Lees meer op de website van Future of Work.

Een van de 4 kunstwerken  is ‘Camping Kafka’, een project van de Academie voor Beeldvorming en op 18 oktober lanceerde zij een nieuw actie onderzoeksproject: Fair Jobs.
Dit begint met een film, opgenomen met Isa in Bulgarije waarin hij spreekt over zijn droom om als arbeidsmigrant geld te verdienen in West-Europa.

De uitzendbureua branche is niet helemaal fair…
Flexibele contracten, slechte huisvesting en gebrek aan informatie; EU-burgers die als uitzendkracht in Nederland werken maken te vaak misstanden mee. Dat moet anders, zeggen Klaas Burger (Academie voor Beeldvorming) en Francien Winsemius (FairWork). ‘Wat als we zelf het eerlijkste uitzendbureau van Nederland oprichten?’

Isa is met zijn tolk Boris naar Future of Work ezpositie gekomen, waar verder wordt gewerkt aan het vervolg van de film en zijn droom.
Hou de website van de AvB in de gaten voor het vervolg.

0
    0
    Your Cart
    je mandje is leegterug naar shop
      Calculate Shipping